Обрати сторінку

Каберне Совіньйон

Історія та світове розповсюдження

Каберне Совіньйон (фр. Cabernet Sauvignon) — найпоширеніший сорт червоного винограду на планеті. Його називають королем, колонізатором, хрестоматійною класикою. Каберне становить основу бордоського бленду, входить до складу найбільших вин світу і залишається базою для виноробів і виноманів всіх національностей.

Сорт з’явився він в XVII столітті у Франції та завдяки своїй невибагливості швидко завоював всі континенти.

Теруар та смакові нюанси

Де б не ріс Каберне, він дає вина впізнаваного стилю — інтенсивно фруктові з сильними сухими нотами чорної смородини та землистими нюансами, які в дубі набувають аристократичну поставу і делікатну ванільну чарівність. Вони досить міцні, тільні, з делікатною кислотністю.

Зразкові вина з Каберне роблять у французькому Бордо. Феноменальні асамбляжі з приставкою супер — в італійській Тоскані. Соковиті танінні екземпляри — в іспанській Ріосі. Легкі і яскраві — в американських штатах. Шовковисті — в Австралії. Соковиті фруктові — в Новій Зеландії. М’які — в Чилі, трав’янисті — в ПАР, доброзичливі — в Німеччині та країнах СНД.

Палітра ароматів

Чорна смородина, слива, чорниця, чорноплідна горобина, ожина, фіалка, перець, імбир, м’ята, орегано, дим, какао, шкіра, кедр, сигарний лист.

Товарів, відповідних вашому запиту, не знайдено.

Call Now Button