Обрати сторінку

Бленд червоних місцевих сортів

Що таке бленд

Бленд – суміш декількох сортів винограду. Їх підбирають, щоб поліпшити характеристики домінуючого сорту, збалансувати вино, підтримати якість при слабких урожаїв або отримати оригінальний смак. Для цього використовують місцевий виноград, іноді додаючи міжнародні: Каберне Совіньйон, Піно Нуар або Мерло.

До класичних червоних блендів відносять:

Французькі Бордо — будь-яке поєднання Каберне Совіньйон, Мерло, Каберне Франа, Пті Вердо і Мальбек; Бургундію — Піно Нуар і Гаме та Рону – Гренаш, Сіра, Мурведр.

Італійські Вальполічелллу — Корвіна, Рондінелла, Росіньола, Неграр;
К’янті — Санджовезе, Каберне Совіньйон, Каберне Фран і Супертоскану — Санджовезе, Каберне Совіньйон, Мерло, Сіра, Каберне Фран.

Іспанську Ріоху — Темпранільо, Гарнача, Мацуелло, Граціано.

У таких випадках на етикетці можуть вказувати тільки назву регіону без переліку сортів.

Причини блендування

Винороби купажують місцеві сорти винограду як найбільш доступну сировину, що дає цікаві якісні вина за демократичною ціною.

Показано один результат

Call Now Button