Обрати сторінку

Рислінг

Історія та світове розповсюдження

Рислінг (нім. Riesling) — німецький сорт винограду, білу версію якого вирощують у багатьох країнах. Але тільки в Німеччині з нього отримують зразкові вина, що колись коштували дорожче, ніж кращі Бордо з перших замків. Червоний Рислінг зустрічається тільки у двох регіонах на планеті — Рейнгау і Хессіш Бергштрассе.

Вина з цього мозельського сорту почали робити в Середні століття. У той час келих Рислінгу, що дає вкрай мізерні врожаї, могли дозволити собі тільки представники знаті та духівництва. Він залишався вином для багатіїв до середини XIX століття, поки перші лози не з’явилися в Новому Світі. До Франції сорт переселився після Першої світової війни разом з Ельзасом.

І хоча сьогодні Рислінг вирощують на всіх континентах, істинно великі вина як і раніше створюють в холодних Мозелі та долині Рейну. Їх відрізняють кислотність, соковита фруктовість, благородна строгість.

Теруар рислінгу

Щоб дати такі результати за межами німецьких земель, Рислінгу потрібен особливий теруар. Такі зустрічаються в південних областях Австралії та Африки. В інших частинах світу з цього сорту виходять дуже кислі плоскі вина, доступні до розуміння тільки відданим рислінгістам.

Ступені солодкості рислінгу

Рислінги бувають екстра сухими, напівсухими та солодкими, але ніколи — витриманими в бочці. У них немає щільності та терпкості, проте букет рясніє фруктами, особливо в десертних винах.

Ароматика рислінгу

Палітра ароматів: лайм, зелене яблуко, абрикос, ананас, апельсин, нектарин, курага, мед, мигдаль, родзинки, марципан, жасмин, бджолиний віск, нафта, гас.

Товарів, відповідних вашому запиту, не знайдено.

Call Now Button