Обрати сторінку

Сільванер

Історія, теруар і характеристика

Сільванер (нім. Silvaner або Sylvaner) — німецький сорт білого винограду з австрійськими коренями. Колись поширений по всій Центральній Європі, а сьогодні заслуговує поблажливість небагатьох виноробів Словенії, Румунії, Чехії, Росії, Франції, Італії та Швейцарії. У Новому Світі скромні ділянки під Сільванер виділяють в Каліфорнії та Австралії. Найбільші посадки, як і раніше, зосереджені в Німеччині та Австрії.

А все тому, що Сільванер вкрай скупий сорт. Він не дає вину багатого аромату, експресивного смаку та оптимальної структури. Легкість і кислотність з ненав’язливими фруктово-землистими нюансами — ось все, на що можна розраховувати від нього. Найяскравіші Сільванер виходять в італійському Альто-Адідже і Швейцарії. Вина звідти добре збалансовані, відточені мінеральними та вдосконалені медовими тонами. За кращими зразками слід відправлятися до Франконії, де роблять приємні сухі з відтінками зелених яблук і здатністю відображати теруар.

Дуб для Сільванера — смертельне випробування. Вина з цього сорту не витримують в бочках і не зберігають в погребах. Їх п’ють молодими, поки ще тендітна фруктовість не поступиться запаху томатів. Але при цьому в Німеччині з Сільванеру навчилися робити цілком пристойні вина, навіть пізнього збору — трокенбееренауслезе.

Палітра ароматів

Білі квіти, яблуко, груша, айва, цитрусові, білий персик, мінерали, землисті аромати, томати.

Відображаються усі з 6 результатів

Call Now Button