Обрати сторінку

Каберне Совіньйон

Історія та світове розповсюдження

Каберне Совіньйон (фр. Cabernet Sauvignon) — найпоширеніший сорт червоного винограду на планеті. Його називають королем, колонізатором, хрестоматійною класикою. Каберне становить основу бордоського бленду, входить до складу найбільших вин світу і залишається базою для виноробів і виноманів всіх національностей.

Сорт з’явився він в XVII столітті у Франції та завдяки своїй невибагливості швидко завоював всі континенти.

Теруар та смакові нюанси

Де б не ріс Каберне, він дає вина впізнаваного стилю — інтенсивно фруктові з сильними сухими нотами чорної смородини та землистими нюансами, які в дубі набувають аристократичну поставу і делікатну ванільну чарівність. Вони досить міцні, тільні, з делікатною кислотністю.

Зразкові вина з Каберне роблять у французькому Бордо. Феноменальні асамбляжі з приставкою супер — в італійській Тоскані. Соковиті танінні екземпляри — в іспанській Ріосі. Легкі і яскраві — в американських штатах. Шовковисті — в Австралії. Соковиті фруктові — в Новій Зеландії. М’які — в Чилі, трав’янисті — в ПАР, доброзичливі — в Німеччині та країнах СНД.

Палітра ароматів

Чорна смородина, слива, чорниця, чорноплідна горобина, ожина, фіалка, перець, імбир, м’ята, орегано, дим, какао, шкіра, кедр, сигарний лист.

Відображаються усі з 17 результатів

Call Now Button