Обрати сторінку

Мерло

Істория та світове розповсюдження

Мерло (фр. Merlot) — сорт червоного винограду з Бордо. Своє ім’я він отримав завдяки… своєму ж ворогові — чорному дрозду. Пташка, яку у Франції називають merle, дуже любить соковиті ягоди цього винограду. Тому «спадкоємця» Каберне Фран та Совіньйону Блан, який привернув увагу бордоських виноробів в XVIII столітті, і назвали на честь пернатого шкідника.

Мерло — найпоширеніший на планеті сорт після Каберне Совіньйон. Він входить до червоного бленду Бордо і займає половину виноградників регіону. Зразкове моносортове вино з потенціалом в декілька десятків років отримують в Сент-емільйон і Помролі, але за їхніми межами до Мерло рідко відносяться серйозно.

Теруар та смакові нюанси

Сучасне Мерло — це легка кислотність, делікатні таніни та щедрий ягідний аромат. Таке вино не терпить очікування і зачаровує багатим букетом в перші пару років після релізу. Воно може бути чуттєвим, шовковистим, м’яким, пряним, легким, потужним, складним, будь-яким, яким його тільки задумає винороб. Але мало кому вдається подружити Мерло з бочкою, якщо звичайно воно не входить до бордоського бленду.

Витримані в американському дубі купажі з Мерло дають цікавий результат, але коли справа стосується тільки Мерло, дуб майже завжди виключений.

Палітра ароматів

Смородина, малина, ожина, полуниця, черешня, слива, терен, ягідний джем, інжир, чорнослив, льодяники, шоколад, кедр, кориця, гвоздика, сандал, трюфель, тютюн, лакриця.

Відображаються усі з 13 результатів

Call Now Button+380979927080